EVA OM AT FÅ STYR PÅ LINSE-GENER

EVA - 34

Eva er professionel danser, model og værtinde. Hun er med i en dansegruppe, der optræder ved forskellige arrangementer. Hun elsker at tage på lange ferier og drømmer om at se hele verden. Men hun nyder også afslapning derhjemme, ser Netflix med sin mand og katte.

 

Placeholder

Hvor gammel var du, da du begyndte at bruge kontaktlinser?

'Da jeg var tolv år, begyndte jeg at bruge briller, og jeg kunne ærligt talt ikke lide det. I den alder er du er ofte usikker omkring dit udseende, og jeg syntes også de kom i vejen, når jeg dansede eller dyrkede sport. Heldigvis fik jeg lov til at prøve kontaktlinser ret hurtigt.'

 

Gik det godt med det samme?

'Ja, det gjorde det. Det tog mig måske en måneds tid eller deromkring at vænne mig til dem, men derefter gik det altid glat, og jeg brugte sjældent mine briller. De briller, jeg bruger nu, har den samme styrke, som jeg havde brug for for 10 år siden*, men fordi jeg bruger dem så lidt, har jeg bare aldrig skiftet dem ud. Jeg har tænkt på at få laseropereret mine øjne, men det virker ret besværligt, og jeg synes også, det er en smule skræmmende. Og hvorfor skulle jeg, når mine kontaktlinser fungerer så perfekt.'

*Regelmæssig synskontrol anbefales

 

'DE GIVER MIG VIRKELIG ALDRIG PROBLEMER'

Så du har ikke haft problemer?

'Det plejede jeg ikke at have. Men på et tidspunkt begyndte jeg at opleve lidt ubehag, særligt mod slutningen af ​​dagen. Det skete gradvist, og i begyndelsen kunne jeg leve med det. Men det nåede til det punkt, hvor det virkelig begyndte at genere mig. Så jeg besluttede at få mine øjne tjekket igen. Det viste sig, at jeg havde brug for en anden type kontaktlinser. Jeg burde være gået til kontrol lidt tidligere'.

 

 

Så er du og de nye kontaktlinser uadskillelige?

'Ja. Selv når jeg er hjemme og slapper af og ser tv, har jeg dem stadig på. De giver mig virkelig aldrig problemer.

 

Så ville du råde andre til at bruge kontaktlinser?

'Helt bestemt. Man vænner sig til dem så hurtigt, og når man først gør det, vil man opleve meget mere frihed til at bevæge sig rundt og til livet i al almindelighed. Det eneste, jeg gerne vil understrege, er, at du bør få dine øjne tjekket mindst én eller to gange om året og ikke vente for længe.