Sikkerhed og brug af kontaktlinser

 • Det er meget vigtigt at vaske hænder korrekt, når man bruger kontaktlinser.
 • Inden du sætter dine kontaktlinser i eller tager dem ud, skal du altid vaske dine hænder grundigt med sæbe og tørre dem med et rent, fnugfrit håndklæde.
 • Hvis du bruger kontaktlinser til endagsbrug, skal du smide dem væk, hver gang du er færdig med at bruge dem. Hvis du bruger kontaktlinser til månedsbrug, skal du huske at rengøre og desinficere dem efter hver brug i henhold til instruktionerne fra producenten og din optiker.
 • Det anbefales, at du ikke bruger kontaktlinser, hvis du er syg og er forkølelet eller har influenzalignende symptomer.
AFSPIL VIDEO

Information om brug af kontaktlinser

Med hensyn til brug af kontaktlinser er der i øjeblikket ikke dokumentation for, at brug af kontaktlinser udgør en særlig risiko for at blive smittet med coronavirus (COVID-19). Indtil nu er der ingen klinisk dokumentation for, at kontaktlinsebrugere er mere modtagelige for coronavirusinfektion end folk, der bruger briller, eller folk, der ikke har behov for synskorrektion overhovedet. Fortsæt med at følge anbefalingerne om brug og rengøring fra din optiker, når du bruger kontaktlinser.

Grundig håndvask og korrekt kontaktlinsehygiejne er og har altid været det BEDSTE forsvar for at forhindre overførsel af smitsomme organismer, når man bruger kontaktlinser. Faktisk har Verdenssundhedsorganisationen udtalt, at en af de bedste måder at beskytte sig mod COVID-19 på er at vaske hænder ofte og undgå at røre øjne, næse og mund med uvaskede hænder. Desuden har det altid været en generel anbefaling, at man ikke bør bruge kontaktlinser, når man er syg, forkølelet eller har influenzalignende symptomer.

Se vores video for at lære, hvordan du skal håndtere dine kontaktlinser.

Ofte stillede spørgsmål om kontaktlinser og hygiejne

 1. Det er meget vigtigt at vaske hænder korrekt

  Når du bruger kontaktlinser eller briller, er det meget vigtigt, at du vasker hænder omhyggeligt og grundigt med vand og sæbe og derefter tørrer dem med et rent, fnugfrit håndklæde. Kontaktlinsebrugere bør vaske hænder grundigt, hver gang de skal til at sætte kontaktlinser i eller tage dem ud.

  Desinficer kontaktlinser og briller

  Kontaktlinsebrugere, der bruger endagslinser, skal smide dem ud efter brug, og kontaktlinsebrugere, der bruger månedslinser, skal desinficere kontaktlinserne og linseæsken regelmæssigt med linsevæske og efter producentens og optikerens anvisninger. Nogle vira, såsom COVID-19, kan forblive på hårde overflader i timer eller dage, så de kan blive overført til brillebærerens fingre og ansigt. Der er ingen videnskabelig dokumentation for, at brug af briller beskytter mod smitte med COVID-19 eller andre vira.

  Undlad at bruge kontaktlinser, hvis du er syg

  Hvis du er syg og har forkølelse eller influenzalignende symptomer, eller hvis dine øjne er røde eller irriterede, bør du ikke bruge dine kontaktlinser.

© 2020 Alcon Inc 7/20 NORD-VC-2000011

Updated: 07-02-2020