VI HAR GJORT AL RESEARCHEN, SÅ DU SLIPPER FOR DET

Placeholder

GENERELLE SPØRGSMÅL

  Hvem kan bruge kontaktlinser? Stort set alle kan bruge kontaktlinser. Kontaktlinseteknologien har udviklet sig hurtigt i de seneste år – ligesom alle andre former for teknologi. Nu kan optikeren tilbyde dig kontaktlinser til næsten enhver form for synskorrektion: Nær- og langsynethed, bygningsfejl og presbyopi (gammelmandssyn). Ofte både som endags- og månedskontaktlinser. Tag kontakt til din optiker. Han/hun vil kunne besvare alle dine spørgsmål og hjælpe dig med at vælge de kontaktlinser, der passer bedst til dine øjne.

  Kontaktlinser er meget sikre, hvis du bruger dem som angivet af din optiker. Husk at god hygiejne er vigtig. Vask og tør dine hænder grundigt, før du sætter dine kontaktlinser på eller tager dem af.

   

  Du er nødt til at sikre dig, at dine hænder er grundigt vasket og tørret. Placer kontaktlinsen på din pegefinger. Træk ned i det nederste øjenlåg med langfingeren eller ringfingeren på samme hånd, mens du bruger den anden hånd til at holde det øverste øjenlåg åbent. Kig direkte på kontaktlinsen eller i et spejl, og placer derefter kontaktlinsen direkte på midten af øjet. Når kontaktlinsen er på plads, giver du langsomt slip på det nederste øjenlåg efterfulgt af det øverste. Blink og kontaktlinsen bør være på plads.

  Kontaktlinser er designet til at forblive på plads. Så længe du har fået tilpasset kontaktlinserne hos en professionel, bør du ikke opleve problemer.

   

  Det er normalt, at synet ændrer sig med tiden. Kontakt din optiker for at få dine øjne kontrolleret regelmæssigt.

   

  Ja, kontaktlinser skal være behagelige. Din optiker vil måle dit øje og anbefale den korrekte type kontaktlinse. Du kan også se, hvad andre brugere siger om, hvor behagelige deres kontaktlinser er. Hvis du oplever ubehag, skal du rådføre dig med din optiker.

   

  Presbyopi er en naturlig tilstand, der påvirker os alle og gør det sværere at se og læse ting, der er tæt på. Med tiden mister vores øjne noget af deres elasticitet. Derved mister de noget af deres evne til at ændre fokus på forskellige afstande. Det sker gradvist. Kontaktlinser er nu ved at blive et populært valg for folk med presbyopi.

   

  Astigmatisme betyder bygningsfejl. Bygningsfejl er en almindelig og for det meste mindre synsfejl, der forårsager sløret, forvrænget eller uklart syn. Bygningsfejlen forekommer, når hornhinden ikke har en perfekt buet form. Jo større uregelmæssighed i øjet, jo mere sandsynligt er det, at du har brug for korrigerende briller eller kontaktlinser til at hjælpe dig med at fokusere lysstrålerne bedre.

   

  Generelt er der flere forskellige typer af kontaktlinser. Vi ved, det kan være lidt forvirrende at lære at forstå 'kontaktlinse-verdenen', så vi har skabt en enkel liste nedenfor, der forklarer det. Bemærk at din optiker vil afgøre, hvilken kontaktlinse der passer til dig.

   

  Endagskontaktlinser

  Denne type kontaktlinse er beregnet til engangsbrug. Kontaktlinserne er perfekte til hverdagsbrug eller lejlighedsvis brug, som f.eks. til sport, arbejde eller fritid. De er ideelle til nye eller lejlighedsvise brugere og som supplement til briller.

   

  Månedskontaktlinser

  Denne type kontaktlinse er designet til brug i op til en måned. Kontaktlinserne er til folk, der foretrækker et brillefrit udseende, og som ønsker at bruge kontaktlinser hver dag. De skal fjernes og renses efter daglig brug.

   

  Toriske kontaktlinser

  Denne type kontaktlinse er for folk med bygningsfejl, der er en tilstand, hvor synet er sløret eller forvrænget. Toriske kontaktlinser findes som enten endagskontaktlinser eller månedskontaktlinser.

   

  Multifokale kontaktlinser

  Denne type kontaktlinse er for folk med presbyopi, der er en tilstand, hvor musklerne i øjet bliver slappere over tid. Kontaktlinserne bruges af folk med presbyopi til at se klart på kort, mellemlang eller lang afstand – for eksempel til at læse på en smartphone, se tv eller køre bil.

  Farvede kontaktlinser

  Denne type kontaktlinse er både til synskorrigerende og æstetisk brug. De bruges til at ændre eller fremhæve brugerens naturlige øjenfarve og er et godt valg til at ændre lidt på dit look.

   

  Bemærk, at denne oversigt kun er til orientering og ikke en udtømmende liste. Kontakt din optiker for at finde den korrekte kontaktlinse til dit behov.

   

  Det kommer an på den enkelte. Kontaktlinser har været et populært alternativ til briller i årtier. Desuden har der været massive fremskridt inden for kontaktlinseteknologien i de seneste år. Risikoen for kontaktlinse-relaterede øjenskader er meget lav, så længe du følger din optikers råd og anbefalinger.

   

  Det er et hyppigt spørgsmål fra folk, før de prøver kontaktlinser for første gang. Frygten er forståelig, fordi den kan være relateret til en naturlig menneskelig modvilje mod at røre ved overfladen på ​​ens øje. Når man har lært, hvordan man korrekt anvender og fjerner kontaktlinser, vil de fleste mennesker finde det både behageligt og nemt. Men vi vil altid råde dig til at kontakte din optiker, hvis du oplever ubehag.

   

  De anvendte materialer afhænger af kontaktlinsen. Nogle bløde kontaktlinser er lavet af hydrofile 'vandglade' polymerer, der kaldes hydrogeler. Andre er lavet af nyere silikone-hydrogel, der tillader, at en stor mængde ilt trænger igennem kontaktlinsen. 

   

  Kontaktlinser er designet til at forblive på plads. Så længe du har fået tilpasset kontaktlinserne hos en professionel, bør du ikke opleve problemer.

   

  Der kan være tidspunkter, hvor briller kan være mere praktiske end kontaktlinser. Måske foretrækker du at bruge kontaktlinser på arbejde, eller når du læser eller ser tv derhjemme. Du ønsker måske at dyrke boldspil, vand- eller kontaktsport uden at føle dig tynget af briller. Eller det kan være, du bare foretrækker et brillefrit look af æstetiske grunde, så du altid ligner og føler dig som dig selv. 

   

  Hvis du bruger kontaktlinser, anbefaler vi, at du har en opdaterede brille også.

   

  Hvilke kontaktlinser du skal have afhænger af, hvilken synskorrektion du har brug for. De mest almindelige ting, der bliver synskorrigeret for, er nær- og langsynethed, bygningsfejl og presbyopi. At finde netop den type kontaktlinse, der passer til dine øjne og livsstil, er afgørende for både din komfort og øjets sundhed. Så besøg venligst din optiker. Din optiker vil give dig alle de oplysninger, du har brug for.

   

  Hvis du skal til at bruge kontaktlinser for første gang, skal du ikke være nervøs. Der er en første gang for alt – den første dag på gymnasiet, den første gallafest, det første kys ... og den første gang, du går med kontaktlinser. Uanset om du vælger endagskontaktlinser eller månedskontaktlinser, bør kontaktlinserne føles behagelige, sikre og nemme at bruge. Stol på din optiker. Din optiker vil give dig alle de råd, du har brug for omkring, hvad du kan forvente, og hvordan du skal bruge og pleje kontaktlinser. Der er en masse fordomme om kontaktlinser, så stol på eksperten.

   

  Stol på eksperten.  Vores bedste råd til enhver kontaktlinse-novice er at besøge en optiker. Du kan købe kontaktlinser næsten overalt i dag, men vi anbefaler, at du sætter dig ned med en optiker for at få vedkommendes råd om kontaktlinser.

   

  Det afhænger af den kontaktlinsetype, du bruger. Endagskontaktlinser er udviklede til at blive brugt, fra de sættes på om morgenen, til de tages af om ​​aftenen. Månedskontaktlinser kan bruges i maksimalt en måned. I alle tilfælde anbefaler vi brugere nøje at følge de anbefalinger, de får af en optiker.

   

  Kontaktlinser skal føles behagelige, sikre og nemme at bruge. Hvis du har følsomme øjne, er det vigtigt at konsultere din optiker. Du kan stole på din optiker. Han/hun vil give dig alle de råd, du har brug for om, hvorvidt og hvordan du kan bruge kontaktlinser.

   

  Kontaktlinser skal føles behagelige, sikre og nemme at bruge. Hvis du har tørre øjne, er det vigtigt at konsultere din optiker. Du kan stole på din optiker. Han/hun vil give dig alle de råd, du har brug for om, hvorvidt og hvordan du kan bruge kontaktlinser.

   

  Følg altid din optikers anbefalinger. Han/hun er ekspert og kan give dig tips og tricks til, hvordan man bruger kontaktlinser korrekt. Lige et par ting:

   

  • Sørg for at tage kontaktlinser af og på korrekt
  • Brug ikke dine kontaktlinser længere, end de er beregnet til: Endagskontaktlinser er designet til at blive brugt en gang, månedskontaktlinser er beregnet til en måned.
  • Endagskontaktlinser kræver ingen pleje før eller efter brug. Du skal blot sætte dem på om morgenen og kassere dem om aftenen. Månedskontaktlinser skal renses efter brug med en kontaktlinsevæske og opbevares i et kontaktlinseetui.
  • Besøg din optiker regelmæssigt. En årlig kontrol anbefales
  • Tal med din optiker, hvis du oplever ubehag
  • Sov ikke med kontaktlinserne på, medmindre du bruger kontaktlinser, der er designet til det.
  • Det er altid bedst at fjerne kontaktlinserne, før du bader eller svømmer. Hvis du bader med kontaktlinser på, så brug ordentlig øjenbeskyttelse. For eksempel en svømmebrille. Efter badning bør kontaktlinserne tages ud og kasseres. Hvis du oplever problemer med øjnene efter badning, så kontakt din optiker så hurtigt som muligt.

   

  Læs venligst altid brugsanvisningen for de kontaktlinser, du benytter i øjeblikket.

  ENDAGSKONTAKTLINSER

   Endagskontaktlinser er designet til at blive brugt en gang. De sælges som regel i pakninger med 30 eller 90 kontaktlinser. Hver kontaktlinse leveres i sin egen lille individuelle pakning. Endagskontaktlinser sættes ganske enkelt på om morgenen og tages af ved slutningen af ​​dagen og kasseres.

    

   Endagskontaktlinser er udviklede til at blive brugt, fra de sættes på om morgenen, til de tages af om ​​aftenen. Vi råder brugere til nøje at følge deres optikers anbefalinger.

    

   Der kræves ingen pleje før eller efter brug. Du skal blot sætte dem på om morgenen og kassere dem om aftenen.

    

   Multifokale endagskontaktlinser er det samme som almindelige endagskontaktlinser men med en afgørende forskel – de er kontaktlinser til personer med presbyopi. De er designet således, at brugeren kan se skarpt på både kort, mellemlang og lang afstand.

    

   Toriske endagskontaktlinser er det samme som almindelige endagskontaktlinser men med en afgørende forskel – de er kontaktlinser til personer med bygningsfejl. Generelt oplever folk med bygningsfejl til tider sløret eller forvrænget syn. Dette skyldes ofte en uregelmæssigt formet hornhinde – jo større uregelmæssighed, jo mere sandsynligt er det, at du har brug for korrigerende briller eller kontaktlinser for at hjælpe dig med at fokusere lysstrålerne bedre.

    

   MÅNEDSKONTAKTLINSER

    Månedskontaktlinser er designet til at blive brugt hver dag i op til en måned. De sælges som regel i pakker med tre eller seks kontaktlinser. Hver kontaktlinse leveres i sin egen lille individuelle pakning. Du tager kontaktlinsen ud af pakken, sætter den på øjet og bruger den hele dagen, hvorefter du tager den af om aftenen og renser den. Nogle månedskontaktlinser, som AIR OPTIX NIGHT & DAY AQUA, er egnede til konstant brug. Du kan altså bruge dem i op til 30 dage og nætter uden at tage dem af.

     

    Som navnet antyder, skal månedskontaktlinser bruges i højst en måned. I alle tilfælde anbefaler vi brugere nøje at følge de anbefalinger, de får af en optiker.

     

    Månedskontaktlinser skal renses efter brug med en kontaktlinsevæske og opbevares i et kontaktlinseetui.

     

    Multifokale månedskontaktlinser er det samme som månedskontaktlinser, men med en afgørende forskel: De er kontaktlinser til personer med presbyopi. De er designet således, at brugeren ser klart på kort, mellemlang og lang afstand.

     

    Toriske månedskontaktlinser er det samme som almindelige månedskontaktlinser, men med en afgørende forskel: De er kontaktlinser til personer med bygningsfejl. Bygningsfejl er en brydningsfejl, hvor øjet ikke fokuserer lyset jævnt på nethinden. Det resulterer i sløret syn. Symptomerne kan forblive ubemærkede og uopdagede, hvis det drejer sig om en mild bygningsfejl.

     

    ANDET

     AIR OPTIX® NIGHT & DAY® AQUA kontaktlinser er en type kontaktlinse, du kan sove med. Kontaktlinserne er lavet af et meget åndbart materiale for maksimal iltgennemtrængelighed, hvilket gør det muligt for kontaktlinsen at sidde på øjet i op til 30 dage og nætter.

      

     Det er altid bedst at fjerne kontaktlinser før svømning eller badning. Hvis du svømmer med dine kontaktlinser på, skal du bruge ordentlig øjenbeskyttelse. For eksempel en svømmebrille. Efter badning bør kontaktlinserne tages af og kasseres. Hvis du har problemer med øjnene efter svømning, så kontakt din optiker så hurtigt som muligt.

      

     Læs venligst altid brugsanvisningen for de kontaktlinser du bruger i øjeblikket.

      

     Ja, hvis du dyrker meget sport, kan kontaktlinser være det rigtige valg for dig. Kontaktlinser kan afhjælpe de udfordringer, det giver at bruge briller. Kontaktlinserne giver dig også et klart perifert syn, hvilket øger dit synsfelt, når du dyrker sport.

      

     Kontaktlinser er generelt meget behagelige. Hvis kontaktlinsen er sat korrekt i, bør den ikke give ubehag. Din optiker kan anbefale den bedste form for synskorrektion til dig.

      

     Den gode nyhed er, at næsten alle kan bruge kontaktlinser. Spørg din optiker. Optikere er de bedst kvalificerede til at se på dine øjne og tilbyde personlig rådgivning. 

      

     Endagskontaktlinser kræver ingen rengøring. Bare sæt dem på om morgenen, fjern dem igen om aftenen og kasser dem. Månedskontaktlinser kræver til gengæld rengøring. Hele processen tager normalt meget kort tid. Din optiker vil kunne hjælpe dig med at vælge den kontaktlinsevæske, der passer bedst til dine behov.

      

     Du har kun brug for kontaktlinsevæske til månedskontaktlinser – ikke til endagskontaktlinser. Du bruger normalt væsken til dine månedskontaktlinser til to formål. Det første er at rense og desinficere dem efter brug. Det andet er for at opbevare dine kontaktlinser natten over.

      

     Kontaktlinser er meget sikre, hvis du bruger dem som angivet af din optiker. Husk at god hygiejne er vigtig, så vask og tør dine hænder grundigt, før du sætter kontaktlinser på og tager dem af. 

      

     Du skal kun bruge kontaktlinser, der er anvist af din optiker og aldrig bruge dem ud over den anbefalede brugsperiode.

      

     Kontaktlinser og briller er to former for synskorrektion, der supplerer hinanden.

      

     Der kan være tidspunkter, hvor briller kan være mere praktiske end kontaktlinser. Måske foretrækker du at bruge kontaktlinser på arbejde, eller når du læser eller ser tv derhjemme. Du ønsker måske at dyrke boldspil, vand- eller kontaktsport uden at føle dig tynget af briller. Eller det kan være, du bare foretrækker et brillefrit look af æstetiske grunde, så du altid ligner og føler dig som dig selv.

      

     Hvis du vælger kontaktlinser som din primære synskorrektion, anbefaler vi, at du har en brille, til de tidspunkter hvor du ikke har kontaktlinserne på.

     Hvis du ikke ønsker at rense dine kontaktlinser, så kan endagskontaktlinser være en bedre løsning for dig. Dog skal månedskontaktlinser renses som anvist af din optiker, ellers risikerer du at få problemer med dine øjne. Igen bør du tale med din optiker for at få ekspertrådgivning.

      

     Det afhænger af, hvilken type kontaktlinse du bruger. For eksempel er AIR OPTIX® NIGHT & DAY® AQUA kontaktlinser specielt designet til at blive brugt kontinuerligt i op til 30 dage. Spørg din optiker for at få flere oplysninger.

      

     Hold dig altid til de anbefalinger, du har fået af optikeren. 

      

     Det er op til dig at beslutte og undersøge, hvad der er bedst for dig, i samråd med din optiker.

     Der er ingen fast aldersgrænse for at bruge kontaktlinser. Det handler om, hvorvidt den enkelte kan tage ansvar for brug og pleje af kontaktlinser snarere end alder. Spørg din optiker til råds.

      

     FARVEDE KONTAKTLINSER

      AIR OPTIX® COLORS er farvede kontaktlinser, der er designet til at fremhæve eller forandre mørke eller lyse øjne, så det ser helt naturligt ud. De fås med eller uden styrke. De er fremstillet med den eksklusive SmartShield® teknologi og har 3-i-1 farveteknologi, der blander sig naturligt med din egen øjenfarve, så du kan afprøve et nyt look – du kan enten skabe subtile ændringer eller prøve noget vildere.

       

      Ja, kontaktlinser er medicinsk udstyr, der skal tilpasses af en optiker, også for folk, der ikke har behov for synskorrektion. AIR OPTIX® COLORS Color Studio tilbyder en virtuel afprøvning af forskellige farvede kontaktlinser, så det er en nem måde at finde den farve, der passer bedst til dig.

       

      Begge mærker af farvede kontaktlinser har 3-in-1 Color Technology. Dog er AIR OPTIX® COLORS kontaktlinser lavet af et silikone-hydrogel-materiale, der giver ekstra åndbarhed. AIR OPTIX® COLORS bruger også den eksklusive SmartShield® Teknologi og det unikke Aqua fugtgivende middel, der giver både øjeblikkelig og varig komfort13. AIR OPTIX® COLORS kontaktlinser er de mest åndbare farvede kontaktlinser, hvilket sikrer hvide, friskere øjne.

       

      Korrekt pleje af kontaktlinser er vigtig, men ikke svært. AIR OPTIX® COLORS kontaktlinser bør fjernes og renses dagligt. For det bedste resultat anbefaler vi OPTI-FREE@ Puremoist® desinficerende universalvæske eller AOSEPT plus HydraGlyde rense- og desinfektions-væske til pleje af dine AIR OPTIX® COLORS kontaktlinser.

       

      FreshLook® er farvede kontaktlinser, der er designet til at fremhæve eller forandre mørke eller lyse øjne, så det ser helt naturligt ud. De fås med eller uden styrke. Du kan afprøve et nyt udseende – enten med subtile ændringer eller noget lidt vildere.

       

      Med FreshLook® farvede kontaktlinser har du valget mellem endags- eller månedskontaktlinser.


      Farvede endagskontaktlinser er designet til at blive brugt en gang. Hver kontaktlinse leveres i sin egen lille individuelle pakning. Endagskontaktlinser sættes ganske enkelt på om morgenen og tages så af ved slutningen af ​​dagen og kasseres.

       

      Månedskontaktlinser er designet til at blive brugt hver dag i op til en måned. Hver kontaktlinse leveres i sin egen lille individuelle pakning. Du tager kontaktlinsen ud af pakken, sætter den på øjet og bruger den hele dagen, hvorefter du tager den af om aftenen og renser den.

       

       

      Ja, kontaktlinser er medicinsk udstyr, der skal tilpasses af en optiker, også for folk, der ikke har behov for synskorrektion.

       

      Begge mærker af farvede kontaktlinser har 3-in-1 Color Technology. Dog er AIR OPTIX® COLORS kontaktlinser lavet af et silikone-hydrogel-materiale, der giver ekstra åndbarhed. AIR OPTIX® COLORS bruger også den eksklusive SmartShield® teknologi og det unikke Aqua fugtgivende middel, der giver både øjeblikkelig og varig komfort. AIR OPTIX® COLORS kontaktlinser er de mest åndbare farvede kontaktlinser, der findes.

       

      Korrekt pleje af kontaktlinser er vigtig men ikke svært. FreshLook® farvede månedskontaktlinser bør fjernes og renses dagligt. For det bedste resultat anbefaler vi OPTI-Free @ Puremoist® desinficerende universalvæske eller AOSEPT plus HydraGlyde rense og desinfektionsvæske til at pleje dine FreshLook® kontaktlinser.

       

      DAILIES TOTAL1™ WATER GRADIENT KONTAKTLINSER

       Der kan være flere årsager til, at dine kontaktlinser måske ikke føles behagelige længere. Vi anbefaler, at du taler med din optiker for at høre om alternative muligheder.

        

       DAILIES TOTAL1® kaldes Water Gradient kontaktlinser. De er designet til gradvist at øge vandindholdet fra kernen til overfladen. Det innovative materiale sørger for, at der er mindre vand ved kernen og tillader dermed mere ilt at passere igennem til øjet og har et større vandindhold på kontaktlinseoverfladen. Med Water Gradient materialet består DAILIES TOTAL1® kontaktlinser næsten af 100 procent vand ved det yderste af overfladen. Det betyder at det eneste, der rører dit øje, er en pude af fugt. Næsten 9 ud af 10 brugere er enige om, at DAILIES TOTAL1® kontaktlinser er så behagelige, at de ikke mærker, at de har dem på.

        

       KONTAKTLINSEVÆSKE

        Det afhænger af den kontaktlinsevæske, du bruger.

        Der er kun fem nemme trin i at bruge OPTI-FREE® PureMoist® :
        1. Fyld det tomme kontaktlinseetui med kontaktlinsevæske.

        2. Fugt hver side af kontaktlinsen med kontaktlinsevæske.

        3. Gnid hver kontaktlinse med fingeren i 20 sekunder.

        4. Skyl hver side af kontaktlinsen i 10 sekunder ved at hælde kontaktlinsevæsken ud over kontaktlinsen.

        5. Placer kontaktlinserne i kontaktlinseetuiet, luk låget og lad dem stå natten over eller i mindst seks timer.

        Tøm dit kontaktlinseetui hver dag.

        Hvis din optiker har anbefalet dig at bruge AOSEPT® PLUS med HydraGlyde®, så er der følgende trin at følge:

         

        1. Skyl

        Placer dine kontaktlinser i kontaktlinseholderne, luk låget og skyl med AOSEPT® PLUS med HydraGlyde® i fem sekunder.

        2. Fyld

        Fyld kontaktlinseetuiet med AOSEPT® PLUS med HydraGylde® op til indikatorlinjen. Placer kontaktlinserne i kontaktlinseetuiet, og drej for at lukke forsvarligt.

        3. Læg kontaktlinserne i blød i seks timer

         

        Opbevar kontaktlinserne i kontaktlinseetuiet i mindst seks timer eller natten over. AOSEPT® PLUS med HydraGlyde® har brug for tid til at rense, desinficere og neutralisere sig til at blive en mild saltvandsopløsning.
        Kom aldrig AOSEPT® PLUS med HydraGlyde® i eller omkring øjnene, og skyl aldrig dine kontaktlinser med opløsningen, lige inden du sætter dem på.

         

        Nej. Hvis du bruger endagskontaktlinser, behøver du ikke kontaktlinsevæske.

         

        Kontaktlinsevæsker kan have forskellige egenskaber, så det er altid bedst at spørge din optiker til råds.

         

        Kontaktlinsevæske er designet til at rense og desinficere kontaktlinser. Hvis du bruger endagskontaktlinser, behøver du ikke at bruge kontaktlinsevæske. Men hvis du bruger andre typer af kontaktlinser, er det nødvendigt at bruge en kontaktlinsevæske.

        Nej. Saltvandsopløsning er kun beregnet til at skylle dine kontaktlinser – ikke til at rense og desinficere dem.